banner

"Een mooie traditie

De Franciscaanse familie heeft een lange traditie van staptochten in het spoor van Franciscus naar Assisi. Sedert 1976 werden er door de minderbroeders franciscanen vele tochten georganiseerd. Onder de inspirerende begeleiding van Jos Vandooren waren er de tweejaarlijkse klassieke staptochten voor volwassenen. Daarnaast volgden later ook de jaarlijkse jongerentochten onder leiding van André Jansen. Doorheen de jaren hebben al zowat duizend mensen aan één van beide initiatieven deelgenomen. Het zijn weldadige reizen die mensen in contact brengen met Franciscus van Assisi én terug bij zichzelf.

Deze traditie gaat verder. De tochten worden nu georganiseerd in de schoot van 'TAU - franciscaanse spiritualiteit vandaag'. Want de minderbroeders blijven onverminderd geloven in de kracht van het pelgrimeren. Ook voor mensen uit onze tijd kunnen de staptochten heel inspirerend zijn.

 

Staptocht in de voetsporen van Franciscus van Assisi, editie 2020

 

Onze mooie traditie gaat verder. De tweejaarlijkse Franciscaanse staptocht naar Assisi dompelt je 14 zomerse dagen onder in een intense ervaring... Op stap gaan met een groep onbekenden: op pelgrimstocht naar wat jou nog vreemd is, spreekt dat je aan? Wil jij wel eens achterlaten wat bekend en vertrouwd is? Durf jij een uitdaging aan? Onze tocht is alvast een mooie uitdaging voor je lichaam én je geest. In 2020 wordt de pelgrimstocht opnieuw georganiseerd en dit van 4 tot 18 juli. We stappen via plaatsen die belangrijk waren in Franciscus' leven richting Assisi. Onderweg maken we tijd voor bezinning en ontspanning. De tocht is een geestelijke én sportieve uitdaging. Een echte aanrader voor wie in de voetsporen en het verhaal van Franciscus wil treden!

 

Uitgebreide info over deze reis is te vinden op http://www.franciscaansleven.be/staptocht.html

Heb je vragen? Welkom via e-mail bij jan.decoene@gmx.net of 's avonds via telefoon: 09-330 90 30 of 0475-82 85 68

banner
  Tau
De Hebreeuwse en Griekse letter Tau is het symbool van de Franciscanen. Het staat voor vrede en zegening en herinnert aan het kruis van Christus. Franciscus ondertekende er zijn brieven mee, bracht het aan op de muren van cellen en zegende er mensen mee door het teken op hun voorhoofd te vormen.
 
     
zoeken

 

 

 

 

 

overleden

broeders overleden gedurende  de voorbije maanden.

 

LEES MEER