Missionering

Missionering

Chili
In 1907 trokken de eerste Vlaamse minderbroeders naar Chili waar ze het noordelijk gedeelte van het land gingen bedienen. Ze vormden een custodie afhankelijk van de Vlaamse provincie tot 2000. Er zijn nog 3 Vlaamse minderbroeders werkzaam in Chili. Zij behoren tot de Chileense minderbroedersprovincie.

Missionering Chili
Missionering Chili
Missionering Chili

Congo
In Congo werd een deel van Katanga aan de Vlaamse provincie toegewezen in 1920. Zeer velen zijn er als missionaris actief geweest. In 1959 waren ze nog met 110. Momenteel zijn er nog twee Vlaamse broeders werkzaam. Intussen is in 1992 een zelfstandige Congolese provincie opgericht.

Vlaamse minderbroeders in Congo
Vlaamse minderbroeders in Congo
Vlaamse minderbroeders in Congo

Taiwan
De Vlaamse minderbroeders zijn zeer actief geweest in overzees missiewerk.
In 1891 werd hen in China een gebied in Zuid-West Hupeh toegewezen. Meer dan 80 Vlaamse minderbroeders waren er tot de uitdrijving in de jaren 1950 werkzaam. 10 stierven er als martelaar. Voor hen werd in de crypte van de kerk van Sint-Truiden een memoriale opgericht. Na de uitdrijving zijn een aantal overgestoken naar Japan en Taiwan. De laatste Vlaamse missionaris overleed in 2018.

Vlaamse minderbroeders in Taiwan
banner
  Tau
De Hebreeuwse en Griekse letter Tau is het symbool van de Franciscanen. Het staat voor vrede en zegening en herinnert aan het kruis van Christus. Franciscus ondertekende er zijn brieven mee, bracht het aan op de muren van cellen en zegende er mensen mee door het teken op hun voorhoofd te vormen.
 
     
zoeken

 

 

 

 

 

overleden

broeders overleden gedurende  de voorbije maanden.

 

LEES MEER